• lesleyvandurme

Ken je het verhaal van de geit?

Gaandeweg tijdens mijn zoektocht en worstelingen zijn er raadgevingen, verhalen, zinnetjes die me helpen mijn evenwicht terug te vinden. Zo is er het verhaal van de geit dat ik een hele tijd terug ergens in een happinez gelezen heb geloof ik.

Een man is ten einde raad en wordt gek van zijn huis, zijn 7 kinderen, het is een complete ravage en alles is super chaotisch. Hij komt een oude man tegen en vertelt hierover. De man geeft hem een geit en zegt dat deze geit alles gaat oplossen.

Hij neemt de geit mee naar huis en dat beest zorgt voor nog meer drukte, rommel, enfin zijn haren komen nog meer naar boven. Hij brengt de geit terug naar de oude man en komt terug thuis. Alles valt weer op zijn plek, hij ruimt het huis op, de kinderen zijn veel rustiger dan met de geit in huis en hij denkt: "Zalig zo zonder die geit".

Sinds een aantal maanden hebben we wel wat pech gehad met ons huis. Sinds 4 jaar wonen we in Berlaar in wederom een oud huis dat we terug aan het renoveren zijn. In de tuin staat De Maalderij. In januari hebben we stormschade gehad en is een deel van de gevel terechtgekomen op ons nieuwe terras. Een ravage was het, maar gelukkig is er niets op ons of onze kinderen terechtgekomen en is alles verzekeringsgewijs in orde. Met de organisatie van een zomerbar heb je ook de handen vol, we kunnen aftellen. Maar ken je dat dat alles maar opschuift en tegenvalt, een grasmachine die stuk is en dat gras dat blijft maar groeien! Een man van de krant komt om foto's te nemen maar je moet nog plantjes zetten, alles opruimen, het gras dan maar met het gewone grasmachine afdoen puf puf in 30°, een riolering die ook nog eens verstropt zit waardoor je 10 dagen niks door je gootsteen kunt kappen, geen werkende vaatwasser en wasmachine want alles loopt over. Met een gezin van 5 en receptjes die uitgetest moeten worden.... Enfin.

En toen was er gisteren... Het gras gemaaid, het puin weg, de riolering gemaakt, eindelijk iets kunnen uitkappen in die gootsteen ipv in de plantjes, afwassen, joepie!

Ik kom in de tuin en we keren al het lange gras bijeen en jongste zoon is dolgelukkig met de kruiwagen aan het meehelpen. Ik haal het "lelijke" onkruid weg waar we wilde planten gezaaid hebben. Onze tuin en alles waar we zo hard aan gewerkt hebben ontroert me. En opeens voel ik een intense dankbaarheid en geluk.

De geit is weer weg....


35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven